Wageningse kinderen Lekker in hun Vel

16 november 2020

Ondanks Corona is er op gebied van gezonde voeding en bewegen veel gebeurd in Wageningen de afgelopen tijd. Dit doen we onder de titel Lekker in je Vel.

Groente- en fruitcampagne 

Dit najaar loopt er een campagne om het eten van groente en fruit te stimuleren bij kinderen. Net voor de bibliotheek moest sluiten zijn er nog tientallen boeken uitgeleend aan kinderen en ouders over groente en fruit en gezond koken. Ook hebben 18 kinderen meegedaan aan de kookworkshop die werd gegeven door Bianca van LekkerPuh!!!  Tijdens deze workshop stond hoe maak je een gezonde lunchbox centraal! Deze activiteiten werden opgezet door Lekker in je Vel, de bblthk en zwembad de Bongerd.

Speelse ideetjes voor iedereen

Ken je onze spelletjes en activiteiten over groente en fruit al? Ze kunnen worden ingezet op school, de kinderopvang, thuis in wachtruimtes etc.

  • Waar hang jij deze kleurige poster op?
  • Laat je creativiteit los op deze grappige kleurplaat of speel een echte groente en fruit bingo!
  • Of bekijk het gratis online lesportaal Chef! Met alle lessen en activiteiten van Smaaklessen en EU-schoolfruit. Ook vind je hier een Kok in de Klas-les. Leuk voor op school en de kinderopvang.
  • Kom ook lekker in beweging en doe deze leuke beweegspelletjes met als thema groente- en fruit.
  • Benieuwd hoe gezond jouw school is? En of je in aanmerking komt voor een gezonde school vignet? Doe een test en kom erachter! https://sub.gezondeschool.nl/primair-onderwijs/doe-de-test
  • Ook hebben we inspirerende tips voor ouders.

Je vindt deze en andere tools ook via: https://www.sportservice-wageningen.nl/lekkerinjevel/

Denk mee over de ‘’ik beweeg elke dag’’-campagne!

In januari 2020 start de “ik beweeg elke dag”-campagne. Zo wordt de voorjaarsvakantie in ieder geval een Week van gezonde jeugd. Op 18 februari is er een symposium, komt er een SAM kindersportdag. Daarnaast  Wilt u meedenken over toffe acties voor deze campagne? Meld u zich dan aan via deze link.