Vrolijk Wagenings streekplein op de Molenmarkt

19 september 2019

Foto’s Marten Mulder

Het plein met mooie lokale producten op de Molenmarkt, zaterdag 14 september 2019, was een groot succes. Bezoekers vonden het leuk dat alle ondernemers uit en rond Wageningen – boeren, producenten en cateraars – zich voor het eerst samen presenteerden op één pleintje, vlakbij de molen.

Via een strippenkaart konden inwoners van alles proeven, van honing tot soep en bier. Een leuke manier om de lokale specialiteiten te leren kennen!

De ondernemers hebben zich verenigd in het platform Wageningen Eet Duurzaam, en proberen zo de ‘korte keten’ te bevorderen: directe verkoop van boer of producent naar de klant. Daar heeft iedereen voordeel bij, maar het is wel veel werk. In het platform kunnen ze elkaar steunen en gezamenlijke initiatieven ontplooien, zoals dit gezamenlijke pleintje. Bovendien vielen ze samen veel meer op! Versierd met vlaggenlijntjes en doeken achter de kraam, en tafeltjes in het midden, vormde het pleintje een aantrekkelijke plek om even rond te lopen.

Zowel de bezoekers als de ondernemers waren enthousiast, dus waarschijnlijk is dit het begin van een mooie traditie!

Bekijk hieronder het filmpje en de foto’s

 

Het streekplein op de Molenmarkt is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de POP3 Korte Voorzieningsketens van de Provincie Gelderland en de Europese Unie.
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.