TooGoodToGo: geen verspilling, wel een verrassing!

9 april 2019

Een van de leukste manieren om voedselverspilling tegen te gaan is de app TooGoodToGo. Winkels en restaurants bieden voor een derde van de prijs een magic box vol producten aan die nog prima eetbaar zijn, maar anders weggegooid zouden worden. Ook in Wageningen. Willemijn Mostert is fan!

“Het werkt eigenlijk heel simpel”, vertelt Willemijn. “Je installeert de app op je smartphone, en geeft aan waar je woont. Je krijgt dan een lijst van locaties waar een magic box wordt aangeboden. Daar kunnen spullen in zitten die bijna over de datum zijn in de supermarkt, maar ook brood en taartjes bij de bakker, of wat er overgebleven is van het ontbijtbuffet bij het hotel.”

Kerstpakketgevoel

Zo haalt Willemijn een paar keer maand eten in huis, en is het voor iedereen voordelig. “De winkel of restaurant hoeft het niet weg te gooien, en ik heb voor een zacht prijsje eten in huis.” Wat Willemijn ook erg leuk vindt, is het verrassingseffect. “Je weet nooit van tevoren wat je krijgt. Ik heb elke keer weer een soort kerstpakketgevoel: wat zal er dit keer weer in mijn magic box zitten? En het stimuleert je creativiteit bij het koken. Laatst zat er hacheevlees in, dus toen stond ik ineens een stoofpotje te maken. En bij de bakker krijg je vaak een lekker stuk taart.”

Willemijn hoorde van TooGoodToGo via haar tante. “Die deed er aan mee in Den Haag en was heel enthousiast, dus toen ben ik eens gaan kijken of dit in Wageningen ook bestond. En jawel!” Ze kijkt regelmatig op de app wat er wordt aangeboden. “Dan klik je aan wat je wilt, en betaal je gelijk via iDeal. Je krijgt dan een voucher die je bij het afhalen laat zien. De resten van het ontbijtbuffet worden altijd een dag van te voren aangeboden, waarna je het eind van de ochtend op kunt halen. Bij winkels reserveer je je magic box de avond van te voren of op de dag zelf, en haal je het eind van de middag op.  Als je dan bij de bakker voor de toonbank staat en je ziet nog iemand met een lege tas, dan weet je: die komt ook voor TooGoodToGo!”

Download de app TooGoodToGo en probeer het zelf. Of kijk op toogoodtogo.nl.