Magic Box van Too Good To Go effectief tegen voedselverspilling

7 november 2019

Met de app van Too Good To Go kun je een Magic Box kopen, vol met lekkere etenswaren tegen een lage prijs. De box bevat producten die nog prima eetbaar zijn, maar door ondernemers aan het einde van de dag moeten worden weggegooid. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een bakker die elke dag vers brood bakt of een restaurant dat eten overhoudt.

Onderzoek van Wageningen Universiteit & Research laat zien dat kopers van de Magic Box ongeveer 90% van de producten daadwerkelijk gebruiken. Daarmee is aangetoond dat het initiatief van Too Good To Go een effectief middel is in het tegengaan van voedselverspilling. Mensen die de app gebruiken zijn zeer gemotiveerd om niets weg te gooien. Restanten worden vaak gedeeld met familie en vrienden, bewaard voor de volgende dag of ingevroren voor later gebruik. Als er iets overblijft gooit slechts 8% van de deelnemers dit weg. 

De belangrijkste motivatie om gebruik te maken van Too Good To Go is het tegengaan van voedselverspilling; 35 procent van de deelnemers aan het onderzoek noemt dit als belangrijkste argument. Ook het verrassingseffect (26 procent) en de gereduceerde prijs (20 procent) spelen een rol. Je betaalt slechts een derde van de normale prijs en het is een verrassing wat je krijgt tot je de box ophaalt.

Bekijk hier de infographic van het onderzoek voor een overzicht van de resultaten.

Vind jij het ook zonde dat goed en lekker eten wordt weggegooid en houd je wel van een verrassing? Koop dan een Magic Box via Too Good To Go bij één van de lokale ondernemers in Wageningen en laat je verrassen! Download de app (AppleStore / GoogleStoreen kijk welke Wageningse ondernemers meedoen!