Terug naar alle lokale aanbieders

Wagenings Wijngoed

Wagenings Wijngoed

Wandelend of fietsend in de bossen op de Wageningse Berg, kan het zo maar gebeuren dat u tussen het loof van de bomen door de kenmerkende stokken van een wijngaard te zien krijgt. Enthousiaste vrijwilligers, bestuursleden en bedrijfsleider Esther Schoenmaker runnen hier het Wagenings Wijngoed.

We telen onze druiven biologisch, dus zonder kunstmest, maar met organische mest en groenbemesting. Onder onze wijnstokken groeien bloemen en kruiden. Zo worden goede insecten aangetrokken, die weer schadelijke beestjes bestrijden. De ondergroei zorgt ook voor een luchtige bodem en meer bodemleven.

Onze wijn heeft smaak en diepgang. We investeren veel tijd en aandacht in de ontwikkeling van de druivenstok en de druiven. Deze rijpen daardoor optimaal af en dit zorgt voor een betere kwaliteit. Onze druiven hebben kleine trossen en kleine bessen. Hierin zijn de smaak en aroma’s geconcentreerd. En die vindt u terug in onze smaakvolle wijnen!

In het seizoen is de wijngaard op zaterdag- en zondagmiddag open voor bezoekers. Ook kunt u meedoen aan een rondleiding of evenementen. Of word bijvoorbeeld vrijwilliger!

Producten

We verkopen rode, rosé en witte wijn. Daarnaast een mousserende witte wijn, een gedestilleerd en druivensap.

Stichting Wagenings Wijngoed
Biologische wijnbouw
wageningswijngoed.nl
info@wageningswijngoed.nl
Hoek Wildgraaf – Eerste Dorskampweg
Wageningen