Terug naar alle lokale aanbieders

Stadsbrouwerij Wageningen – Café Rad van Wageningen

Mooie bieren. Echte smaken. Bij Stadsbrouwerij Wageningen hebben we een voorliefde voor bier en dat proef je! Georiënteerd op de lokale markt ontwikkelen we sinds 2013 eigenzinnige, karaktervolle bieren die elk voor zich een waardevolle aanvulling zijn op het huidige bierlandschap. Vanaf 2018 is de brouwerij in het stadscentrum gevestigd zodat u zelf kunt zien hoe deze mooie bieren worden gebrouwen.

Naast de brouwerij zit haar brewpub Café Rad van Wageningen. Hier vindt u onze reguliere en seizoensbieren op tap. Gelegenheidsbieren of experimenten zijn ook met enige regelmaat op tap verkrijgbaar. De bieren worden met trots in eigen brouwerij gebrouwen waarbij de basismout afkomstig is van lokale boeren van stichting De Wageningse Korenschoof. De moutresten uit de brouwerij voeren we aan de koeien van boerderij De Hooilanden. Proost!

 

Producten

Tientallen verschillende bieren geproduceerd zoals o.a.: Otto II van Gelre, Hermelijn, Drost van Wageningen, Successor, Mordicus en Tsaar van Wageningen. Onze bieren zijn in de regio verkrijgbaar in slijterijen en specialiteitenwinkels en in onze brouwerijwinkel.

In Café Rad van Wageningen schenken we de bieren van de brouwerij. In de zomermaanden is er verse huisgemaakte citroenlimonade van tap verkrijgbaar waarmee we met ieder bier een Radler kunnen maken. Daarnaast hebben we lekkere Nederlandse wijnen, originele frisdranken en diverse sterkere versnaperingen. Vanuit onze keuken serveren we op vrijdag en zaterdag onze zelfgemaakte hamburgers met vlees van biologische slagerij Keijzer en van Santen, broodjes van bakkerij Stroop en huisgemaakte frieten. Doordeweeks is er huisgemaakte taart, snacks van lokale leveranciers zoals bitterballen en droge worst van Keijzer en van Santen en kaas van Meester Affineurs.

Stadsbrouwerij Wageningen
1e Kloostersteeg 5, Wageningen
www.stadsbrouwerijwageningen.nl
info@stadsbrouwerijwageningen.nl

Café Rad van Wageningen – Brewpub
1e Kloostersteeg 3, Wageningen
www.caferadvanwageningen.nl
info@caferadvanwageningen.nl