Terug naar alle lokale aanbieders

Meester-Affineurs kaasmakerij

Meester-Affineurs Hans Boot en Giedo de Snijder rijpen puur natuurlijk authentieke kazen met natuurkorst. De kazen zijn vol van smaak en bereid uit raszuivere rauwe melk van veehouders uit De Gelderse Vallei.
Meester Affineurs gaat voor de unieke smaak van rauwe melk of kaas waarvan de melk een lichte behandeling heeft gehad. Ze gebruiken melk van koe, geit en schaap. Van iedere melksoort die zij verwerken maken zij een aparte kaas, afgestemd op de gras- en rasspecifieke eigenschappen van de melk. Altijd van niet afgeroomde, veehoudergebonden en rasspecifieke melk. Ras en gras bepalen immers de smaak en samenstelling van de melk. Middels een speciaal concept en bijzondere receptuur worden kazen gemaakt die uniek zijn op de Nederlandse markt.

Het is een jong bedrijf – met meer dan 25 jaar kaaservaring – dat zich heeft toegelegd op het, op eigen receptuur, ambachtelijk laten maken van kaas bereid uit raszuivere rauwe melk van voornamelijk “vergeten rassen vee” die uit het Nederlandse landschap zijn verdwenen. Naast het behoud van deze rassen speelt daarbij biodiversiteit een belangrijke rol. De melk komt van veehouders die zich binnen een straal van 15 km rond de kaasmakerij bevinden. Het voer is lokaal waarbij weidegang, duurzaamheid of circulariteit bij ons meer normaal is dan bijzonder, en dier- en mensenwelzijn voorop staat.

Meester Affineurs voegen geen kleur-, smaak-, of conserveerstoffen toe. Ondeugend genoeg maken zij wel een kaas met Mordicus Bier van de Stadsbrouwerij Wageningen. Ook maken ze bijvoorbeeld een kaas die zij rijpen in een sparrenschors.

Meester-Affineurs
Kantoor & Postadres: Egelsteeg 6
6708 PL Wageningen | De Gelderse Vallei

Rijpingscentrum: Middelbuurtseweg 7A
3911 TE Rhenen | De Gelderse Vallei

https://www.meester-affineurs.nl/