
Het is een jong bedrijf – met meer dan 25 jaar kaaservaring – dat zich heeft toegelegd op het, op eigen receptuur, ambachtelijk laten maken van kaas bereid uit raszuivere rauwe melk van voornamelijk “vergeten rassen vee” die uit het Nederlandse landschap zijn verdwenen. Naast het behoud van deze rassen speelt daarbij biodiversiteit een belangrijke rol. De melk komt van veehouders die zich binnen een straal van 15 km rond de kaasmakerij bevinden. Het voer is lokaal waarbij weidegang, duurzaamheid of circulariteit bij ons meer normaal is dan bijzonder, en dier- en mensenwelzijn voorop staat.
Meester Affineurs voegen geen kleur-, smaak-, of conserveerstoffen toe. Ondeugend genoeg maken zij wel een kaas met Mordicus Bier van de Stadsbrouwerij Wageningen. Ook maken ze bijvoorbeeld een kaas die zij rijpen in een sparrenschors.
Meester-Affineurs
Kantoor & Postadres: Egelsteeg 6
6708 PL Wageningen | De Gelderse Vallei
Rijpingscentrum: Middelbuurtseweg 7A
3911 TE Rhenen | De Gelderse Vallei
https://www.meester-affineurs.nl/