Terug naar alle lokale aanbieders

Het Bijenhuis

Het Bijenhuis is al meer dan 40 jaar een begrip voor imkerend Nederland. Wij zijn gespecialiseerd in het telen van bijenvolken en koninginnen en houden meer dan 300 bijenvolken voor honing en bestuiving. Dit doen wij op verschillende locaties en met de grootste zorg. De volken staan onder andere in onze eigen bijentuin en in de vrije natuur.

We hebben een ruime winkel met uitgebreid assortiment, productieruimten en een grote bijentuin met korven- en bijenstal. In onze winkel verkopen we een uitgebreid assortiment aan bij-gerelateerde artikelen en imkermateriaal, zoals honing, bijenkasten, imkergereedschappen en –kleding en boeken en voorlichtingsmateriaal. Wij geven bovendien graag advies over imkerbenodigdheden of bijenhouden in het algemeen.

Om zoveel mogelijk mensen bewust te maken van deze bijzondere dieren, organiseren we verschillende excursies aan diverse groepen. Na ontvangst met een kop koffie en honinglekkers, vertelt de imker jullie graag over de honingbij en alles wat hierbij komt kijken. De gehele groep wordt uiteraard meegenomen naar de bijentuin. Allen worden in een imkerpak gehesen en gaan de confrontatie aan met de bijen! Leer meer over het verwerken van honing en bijenwas en proef diverse soorten honing. Beleef de bijen zoals je ze nog nooit hebt beleefd!

Daarmee zijn we niet alleen een ontmoetingsplek voor liefhebbers van bijen en natuurproducten, maar ook het grootste bijen belevingscentrum in Nederland.

Onze imkerij in Wageningen is vrij te bezichtigen, dus kom langs en geniet van de gekleurde bijenkasten en ouderwetse bijenkorven in onze tuin, bekijk ons ruime assortiment, proef de honingproducten of ga met een kop koffie met elkaar in gesprek aan de koffietafel.

Het Bijenhuis
Grintweg 273
6704 AP Wageningen
www.bijenhuis.nl
info@bijenhuis.nl
0317 – 422733