Terug naar alle lokale aanbieders

Grebbeveld Schapen &zo

Grebbeveld Schapen &zo op pad

In 2012 begonnen Clemens Oude Groeniger en Marjel Neefjes een schaapskudde. We gooiden het roer om, en Clemens zegde zijn baan op om herder te worden. We zijn nu een begrazingsbedrijf met ruim 400 Veluwse heideschapen in twee kuddes. We worden ingehuurd om natuurgebieden, landgoederen en dijken in de regio te begrazen.

Als we van project naar project moeten, gaan we meestal te voet. Zo loopt onze grote kudde drie keer per jaar op en neer tussen Renkum en Leersum. Over kleine paadjes door bos en hei, maar ook over de Wageningse Grebbedijk. De kleine kudde begraast de Oude Huissensedijk in Arnhem-Zuid en de Rosendaelsche Golfclub.

In de winter loopt onze kudde bij melkveehouders in het Binnenveld. Zij vinden het fijn als de schapen het gras kort afgrazen, zodat het in het voorjaar weer lekker vers uit kan groeien. Onze ooien krijgen hun lammeren in onze stal in het Binnenveld.

Producten

Naast graascapaciteit leveren schapen ook vlees en wol. Daarom biedt Grebbeveld ook lamsvlees en viltvachten van eigen kudde, en organiseren we allerlei wolworkshops. De verkoop gaat via onze eigen Grebbewinkel (beperkte openingstijden), maar ook via Boer&Buur Boodschap, Eetvallei en de winkels van de Hoge Born en Heroes of Taste.

 

Grebbeveld Schapen &zo
Vlees en vilt van eigen kudde

www.grebbeveld.nl
grebbeveld@gmail.com