Terug naar alle lokale aanbieders

De Ommuurde Tuin

De Ommuurde Tuin ligt in de historische moestuin van koning Willem III op Landgoed Oranje Nassau’s Oord in het Renkums beekdal. Het wordt omsloten door een prachtige muur; robuust en authentiek.

Sinds 1999 is de tuin een productief biologisch tuinbouwbedrijf van een hectare. Onze passie ligt bij het kweken van en koken met groenten vol smaken, geuren en kleuren. We telen ruim 400 verschillende eetbare planten: groenten, fruit en kruiden van historische, moderne en wilde soorten. Ook worden er oude rassen verbouwd voor het Erfgoedzaden Netwerk.

Het grootste deel van de oogst gaat naar onze oogstaandeelhouders, wekelijks zo’n 85 pakketten: u betaalt dan een bepaald bedrag in het begin van het jaar en daarmee wordt u eigenaar van een deel van de oogst. Zo ontvangt u van mei tot november in totaal zo’n 60 verschillende soorten groenten, kruiden en fruit in een groentepakket dat u wekelijks kunt ophalen in de tuin of op afhaalpunten in Wageningen. Uiteraard met heerlijke recepten erbij!

Ook leveren we producten aan restaurants en verkopen we onze oogst, vers van het land, direct aan particulieren in de tuinwinkel, in onze baksels op het theeterras of we verwerken het in heerlijke gerechten voor groepsarrangementen of tijdens kookworkshops.

In onze tuinwinkel ligt de oogst van die dag als een stilleven op klanten te wachten. U kunt bij ons verse groenten halen, een kopje koffie drinken en genieten van de door het jaar heen veranderende tuin. Op het theeterras vindt u eigengemaakte taarten, quiches, soepen en salades met groenten en fruit uit de tuin. Voor gezelschappen is het ook mogelijk een lunch met rondleiding of andere activiteit in de tuin te reserveren.

Op de hoogte blijven van wat er allemaal in de tuin gebeurt? Volg ons dan op facebook of instagram. De tuinblog met nieuwtjes geeft een beeld van de tuin door het jaar heen en lekkere recepten bij de producten die in deze tijd in de winkel en het groentepakket te vinden zijn.

 

De Ommuurde Tuin ligt op Landgoed Oranje Nassau’s Oord
tussen Wageningen en Renkum
aan de Kortenburg tegenover nr 11,
6708 AV Wageningen / 6871 ND Renkum
www.ommuurdetuin.nl