Terug naar alle lokale aanbieders

De Nieuwe Ronde

Op 2 prachtige locaties op de Wageningse Eng liggen de akkers van De Nieuwe Ronde: aan de Oude Diedenweg, tegen de bosrand van Wageningen-Hoog (gerund door tuinder Klaas Nijhof) en aan het Honingblokpad (gerund door tuinder Pieter Lammerts). De akkers worden door Klaas en Pieter onderhouden, geholpen door leden en vrijwilligers. Zij doen dit volgens de richtlijnen van de biologische landbouw: geen kunstmest, (helemaal) geen bestrijdingsmiddelen en zoveel mogelijk rekening houdend met wat van nature groeit en bloeit.

Vanaf het voorjaar tot ver in de winter groeit op de akkers van De Nieuwe Ronde een overvloed aan groenten, bessen, aardbeien en kruiden. Alle abonnees van De Nieuwe Ronde kunnen hiervan oogsten wat ze dagelijks nodig denken te hebben. Bij De Nieuwe Ronde wordt u lid voor minimaal een groeiseizoen. De rekening ontvangt u voordat u kunt beginnen met oogsten. De tuinders financieren op die manier hun werkzaamheden en inkoop. Met het lidmaatschap deelt u in de oogst, waarbij u zelf bepaalt hoe uw oogst er van dag tot dag uitziet.

Maar De Nieuwe Ronde is veel meer dan een akker met groente. Weg van de drukte en stress en toch vlakbij de stad is dit een plek om te genieten. Het zelf oogsten van groente is een beleving voor zowel kinderen, jongeren als volwassenen.

 

www.denieuweronde.nl

Bezoekadres akkers Klaas:
Oude Diedenweg (naast nr. 108) Wageningen
tel: 0630030415 / Klaas@denieuweronde.nl

Bezoekadres akkers Pieter:
Honingblokpad Wageningen
tel: 0624282821 / Pieter@denieuweronde.nl