Terug naar alle lokale aanbieders

Boerderij Veld & Beek

Veld & Beek is een biologische boerderij in Doorwerth met melkvee en groenten bij de boerderij. Ook lopen er ossen in natuurgebieden. Alle producten gaan rechtstreeks van de boerderij via vijf afzetpunten naar de klanten in de regio. In Wageningen staat er een goedgevuld afhaalpunt direct achter de Albert Heijn.

De koeien, van het oud-Hollandse ras Blaarkop, zijn zowel geschikt voor de productie van melk als van vlees. Ze passen erg goed in de biologisch-dynamische bedrijfsvoering. Het melkvee loopt in de kruidenrijke weilanden rond de boerderij. Na een aantal jaren grasland en bemesting is de bodem heel vruchtbaar voor de productie van groente en aardappelen. Het vleesvee loopt te grazen in verschillende natuurterreinen aan de Veluwezoom.

In 2013 zijn de boeren begonnen met zelf kaas maken en met groenteteelt op eigen land. Inmiddels biedt het bedrijf vele producten aan in de speciale koelwagens die in de regio staan verspreid.

Veld en Beek probeert de kringlopen zoveel mogelijk te sluiten en is ambitieus in het duurzaam produceren. Er is een compost-stal gebouwd, om de koeien de ruimte te geven en betere mest te produceren waarbij er zo min mogelijk verliezen zijn van stikstof en fosfaat. Bovendien is het dak van een schuur volgelegd met zonnepanelen, wat voorziet in een groot deel van het energieverbruik van de boerderij.

In de oude grupstal is bovendien een prachtige ontvangstruimte ingericht waar groepen kunnen vergaderen of een workshop kunnen houden.

 

Waar vindt u deze mooie producten?

Veld en Beek levert zijn producten rechtstreeks van de boerderij aan een vaste consumentenkring. Via een uniek systeem met zelfbedieningspunten kunt u 24 uur per dag zuivel, kaas, vlees, groente en brood ophalen in uw eigen buurt: Wageningen, Renkum, Doorwerth/Heelsum, Bennekom en Oosterbeek. Wilt u de producten van Veld en Beek kopen, word dan lid van de klantenvereniging.

 

Veld en Beek

Zuivel, vlees, groente, brood en meer direct van de biologische boerderij

Fonteinallee 33
6865
ND Doorwerth

www.veldenbeek.nl