Interculturele maaltijd in de Nude druk bezocht

1 juli 2019

Zo’n 130 mensen kwamen er op vrijdag 28 juni eten op het grasveld voor het Huis van de Wijk de Nude. Zij genoten van een Franse maaltijd bereid met verse streekproducten. Het was een idyllisch diner met live muziek op een zwoele zomerse avond.

Aan lange tafels werd een fantastisch driegangenmenu geserveerd door vrijwilligers van het Kookatelier. Dat leidde tot geanimeerde gesprekken tussen mensen die elkaar vaak vantevoren niet kenden. Wethouder Anne Janssen was er ook bij. Ze zei: “Wat een mooie avond! Superlekker eten, enthousiaste gastvrouwen en -heren en fijn tafelgezelschap. Aanrader!”

Het Kookatelier De Nude brengt al enkele jaren mensen bij elkaar om eens in de maand samen ‘intercultureel’ te koken en te eten. Overdag wordt er gekookt met mensen uit heel Wageningen. ’s Avonds kan iedereen voor een klein prijsje gezamenlijk de maaltijd gebruiken.

Zo leren mensen van allerlei leeftijden, windstreken en achtergronden elkaar kennen. Dit blijkt een succesformule. Het Kookatelier is van grote betekenis voor de leefbaarheid en samenhang in de wijk. En bovendien is het eten lekker, betaalbaar en gezond!

Komt u ook een keer mee-eten? Hou dan de agenda op deze website in de gaten of lees meer