Ga mee op excursie naar lokale boeren

7 september 2020

In het weekend van 19 en 20 september kunt u kennismaken met duurzame boeren en lokale voedselmakers in Wageningen. Stap op de fiets naar enkele van de mooiste voedsel-initiatieven van Wageningen!

19 september, 10.30 – 14.00u: De Nieuwe Ronde, Pluktuin Sayuran en De Ommuurde Tuin

DEZE EXCURSIE ZIT VOL!
In deze excursie ontdekt u prachtige voorbeelden van gemeenschapslandbouw. U bezoekt De Nieuwe Ronde, Pluktuin Sayuran en De Ommuurde Tuin. Zelfoogst en wekelijkse groente-abonnementen zorgen voor een stabiele inkomstenbron voor de boer, en scheppen weer een band met de burger. De productiewijzen en financieringsmodellen zijn in elk van de drie gevallen anders. Laat u inspireren door deze tuinderijen die allemaal op een unieke plek liggen! Stap op de fiets en maak kennis met agroecologische landbouw rondom Wageningen. Bovendien krijgt u de gelegenheid om producten te kopen direct bij de boer(in).

20 september, 13.30 – 16.00u: De Wageningse Korenschoof en Stadsbrouwerij Wageningen

Tijdens deze excursie nemen we u mee langs de korte keten van lokaal, duurzaam geteelde granen naar streekbroden en Wagenings bier. We beginnen op de Wageningse Eng, waar telers van Stichting De Wageningse Korenschoof gerst, rogge, andere granen en hop verbouwen met veel aandacht voor de natuur en landschapswaarden. Vervolgens fietsen we via de mooie molen de Vlijt, die het graan maalt, door naar Stadsbrouwerij Wageningen, waar we een rondleiding krijgen en in gesprek gaan over ambachtelijk bier brouwen en circulair ondernemen in korte ketens. Ter afsluiting kunt u de bieren proberen in de brewpub.

Kosten: 7,50, inclusief koffie, thee, soep en wat lekkers.
Meer info en aanmelden

De excursies worden georganiseerd door Voedsel Anders in samenwerking met het platform Wageningen Eet Duurzaam. In hetzelfde weekend kunt u ook op andere plekken in het land op bezoek bij andere duurzame boeren, ambachtelijke vissers en lokale voedselinitiatieven.