Duurzame Streekmarkt in Wageningen

24 november 2020

Sinds zaterdag 28 november 2020 vindt u elke zaterdag duurzame producten uit de streek op de Wageningse markt. Kom ook snuffelen bij de kramen op het Salverdaplein en ontdek smaakvolle lokale groente, brood, geitenkaas, sap, taartjes, kombucha, pickles, honing, stoof en nog veel meer.

Het is voor het eerst dat er op de Wageningse zaterdagmarkt speciaal ruimte wordt ingericht voor voedselproducenten uit de regio. De marktmeester, de marktcommissie en de gemeente hebben hier toestemming voor verleend, omdat zij het ondersteunen van lokale ondernemers belangrijk vinden. Ook is het duidelijk dat inwoners van de stad steeds meer op zoek zijn naar duurzaam geproduceerd voedsel uit de omgeving. Marktmeester Ton Kok: “Dit is een prachtige aanwinst voor de markt, die hiermee nog gezelliger wordt!”

De producten die op de Duurzame Streekmarkt worden verkocht zijn geproduceerd in een straal van 15 km rondom Wageningen, zonder kunstmest en chemische bestrijding, en met respect voor mens, dier en milieu.

U vindt de Duurzame Streekmarkt elke zaterdag op het Salverdaplein, van 9 – 17u.

De deelnemende lokale producenten zijn:

De Hoge Born
Kaasmakerij Wolverlei
Grebbeveld Schapen&Zo
Ivo’s Bread and Pizza
Kombucha Masters
Pickle shop Wat in ’t Vat Zit
Zalig Fruit Zoelen
Biologische melkveehouderij De Hooilanden
Imkerij Dichterbij
Vreemde Streken bio catering
Otto Vloedgraven Fruit
Bakkerij Stroop
Pluktuin Sayuran
Urban Funghi