Duurzame Lentemarkt, 2e Paasdag 2 april

18 maart 2018

Tijdens de Duurzame Lentemarkt op Tweede Paasdag 2 april in Wageningen Centrum zijn rondom de Grote Kerk, het Raadhuisplein en het Salverdaplein talloze kramen te vinden met duurzame en lente gerelateerde artikelen.

Voedselverspilling

Het maatschappelijk belangrijke thema ‘’voedselverspilling’’ zal extra onder de aandacht worden gebracht tijdens deze duurzame lentemarkt. Organisator Stichting Ondernemersfonds Wageningen (SOW) werkt hiervoor samen met de gemeente en EerlijkWinkelen Wageningen. Naast informatieve kraampjes over voedselverspilling krijg je ook tips hoe je zelf thuis verspilling van voedsel kan voorkomen. Tevens kan je heerlijke hapjes proeven van eten dat anders zou worden weggegooid.

Paashaas, schmink en lammetjes

Tijdens deze gezellige duurzame lentemarkt zal de paashaas natuurlijk niet ontbreken. De speelgoedbank Wageningen komt met een schminkteam en zal veel kindergezichtjes laten stralen. Grebbeveld schapen neemt een paar lammetjes mee en daarmee is het lentegevoel compleet!

Jongste ondernemers van Wageningen

Onder het motto ‘jong geleerd, is oud gedaan’ krijgen ook de jongste ondernemers van Wageningen een podium op de markt. SOW stelt een aantal kramen beschikbaar aan jonge ondernemers, in de leeftijd van 7 tot 14 jaar, die zelfgemaakte artikelen willen verkopen op deze duurzame lentemarkt.

Aanmelden jonge ondernemers

Er zijn twee verkooprondes tussen 13.00-17.00 uur waarbij ieder kind 1 ronde mag ‘ondernemen’. Ronde 1 is van 12.45 tot 14.45 uur, ronde 2 15.00-17.00 uur. Aanmelden via info@wageningencentrum.nl is wel noodzakelijk voor een plekje achter een kraam (vol is vol). Vermeld in de e-mail ook de leeftijd van de jonge ondernemer en het soort product wat te koop wordt aangeboden.

Winkels geopend

De duurzame lentemarkt is van 13.00-17.00 uur en tijdens deze tweede paasdag zijn veel winkels in Wageningen centrum ook geopend. Kom gezellig langs!