Duurzaam diner bij roeivereniging W.S.R. Argo

27 december 2019

Op woensdag 27 november werd bij W.S.R. Argo een duurzaam diner geserveerd voor 50 leden van de studentenroeivereniging. Het diner werd georganiseerd door de duurzaamheidscommissie van de vereniging in samenwerking met verschillende lokale ondernemingen in Wageningen. Op het menu stonden verschillende gerechten, waaronder bruschetta, pompoen met walnoten en honing, een paddenstoelen-linzenstoof, en een appel-perencrumble.

Door de samenwerking met verschillende ondernemingen in Wageningen, werd het diner zo lokaal, seizoensgebonden en duurzaam mogelijk gemaakt. Argo wil de leden op deze manier inspireren meer seizoensgebonden en lokale producten te gebruiken in de keuken. In een brainstormsessie hebben de leden van Argo ook input gegeven voor het nóg duurzamer maken van de roeivereniging. Dit leverde leuke ideeën op, zoals waterbesparende douchekoppen, het gebruik van lichtsensoren en metalen handzeeppompen.

Het was een zeer geslaagde avond: leuk, inspirerend en smakelijk!

Argo is bezig met het bouwen aan een duurzame toekomst. Om Argo de meest duurzame vereniging te maken, is er de duurzaamheidscommissie! Zo zijn zij bezig met het gebouw te verduurzamen, wordt er om de week vegetarisch gekookt, en proberen ze leden bewuster te maken door activiteiten rondom Argo zo duurzaam mogelijk te organiseren. Naar de website van Argo