Doet u ook mee aan de Verspillingsvrije Week?

25 augustus 2020

 

U vindt het toch ook zonde om voedsel te verspillen? Van 1 tot en met 7 september kunt u meedoen aan de landelijke Verspillingsvrije Week!

Waarom verspillingsvrij?

Wist u dat Nederlandse huishoudens gemiddeld 34 kilo eten per persoon per jaar kunnen redden door minder weg te gooien? Ons voedsel is met veel energie en liefde gemaakt. Het legt een hele reis af van grond tot mond. Daarom is het belangrijk dat we goed omgaan met ons eten. Door slim te koken, kopen en bewaren kunt u verspillingsvrijer gaan eten. Leo Bosland, wethouder Voedsel in Wageningen, doet alvast voor hoe u een lekker recept kunt bereiden van restjes.

Verspillingsvrije week in Wageningen

Ook in Wageningen sluiten verschillende organisaties zich aan bij dit initiatief. U ontvangt tips voor thuis, een Eetmaatje (om uw eten precies af te passen) en een koelkast- of diepvriessticker waarmee je eenvoudig ziet waar en hoelang u eten kunt bewaren.

De gehele week ontvangt u bij Jumbo Verberne (Tarthorst) ontvangt u in de Verspillingsvrije Week een gratis Eetmaatje bij aanschaf van 2 pakjes Grand Italia mini pasta’s. Bij aanschaf van 2 kromme komkommers ontvangt u een gratis koelkast- of diepvriessticker. Bij Hoogvliet (De Nude) staat bovendien  in de gehele Verspillingsvrije Week een informatiestand.

Bij Foodsharing, Huis van de wijk de Nude en Hoogvliet krijgt u op de volgende dagen tips voor thuis en een gratis Eetmaatje of koelkast- of diepvriessticker:

Dinsdag 1 september
10.00 – 12.00 uur: Huis van de wijk de Nude, Kortestraat 2
14.00 – 16.00 uur: Foodsharing, Stationsstraat 32

Woensdag 2 september
10.00 – 13.00 uur: Hoogvliet, de Nude
14.00 – 16.00 uur: Huis van de wijk de Nude, Kortestraat 2

Vrijdag 4 september
14.00 – 16.00 uur: Foodsharing, Stationsstraat 32

Zaterdag 5 september
10.00 – 13.00 uur: Hoogvliet, de Nude

Verspillingsvrije Take-away!

Op vrijdag 4 september tussen 17:00 en 19:00 uur opent Foodsharing een tijdelijk take-away restaurant bij Thuis waar je een gratis maaltijd kunt afhalen. Maaltijden gemaakt met liefde en van eten dat anders wordt weggegooid. Hoe mooi is dat?! Er is veganistisch & vegetarisch eten te verkrijgen: Warme soep en broodjes. Vergeet niet om je eigen mok mee te nemen voor de soep en neem gerust je vrienden mee. Houd je ook hier aan de Coronaregels, dus kom het eten halen en eet het lekker thuis op. Klik op het Facebook event voor meer informatie.

Challenges

In de Verspillingsvrije week kunt u ook deelnemen aan een challenge. Hoe meer mensen meedoen, hoe meer eten en drinken we redden. Word een verspillingsvrije Marie Kondo in de keuken, ga aan de slag als verspillingsvrije kok of laat u coachen en ga een week meten hoeveel eten u weggooit. Doet u mee? Lees meer en meld u aan


U ontvangt een week lang tips op maat om van uw challenge een succes te maken en maakt bovendien kans op één van de 100 leuke #verspillingvrije starterspakketten.

Lees meer over de verspillingsvrije week in onze agenda