Doet u mee? Koop uw eten van dichtbij!

19 november 2020

Online bijeenkomst
Maandag 30 november
Van 16.00-18.00 uur

Wilt u ook graag duurzaam eten van dichtbij? En lijkt het u leuk om mee te helpen dit te realiseren? Meld u dan aan voor de online bijeenkomst.

Natuurlijk kunt u al groen boodschappen doen bij de Gieterij. Inwoners, de gemeente en voedselproducenten in Wageningen en omstreken slaan nu ook de handen ineen voor het opstarten van een initiatief waarbij het eenvoudig wordt om duurzaam geproduceerd eten van dichtbij te bestellen.

Lokaal voedsel bestellen. Hoe werkt zoiets?
Heel eenvoudig. Een groep inwoners bestelt via een website wekelijks producten van de vele duurzame boeren en voedselmakers in en rond Wageningen. Vervolgens halen ze de boodschappen op bij een afhaalpunt op een vooraf bepaald moment in de week. Thuisbezorging is ook een optie. De organisatie ligt zoveel mogelijk in handen van de deelnemers zelf.  Soms zijn er ook proeverijen of excursies. Het is bovendien een leuke manier om andere Wageningers en de lokale boeren beter te leren kennen. Kijk voor inspiratie:  De workshop Start je eigen voedselgemeenschap

Tijdens de bijeenkomst op 30 november vertellen we wat over ons onderzoek naar het Wageningse duurzame voedsellandschap en over de organisatievormen en systemen die we kunnen gaan gebruiken. Vervolgens gaan we samen kijken hoe we het concreet kunnen aanpakken, hoe we het gaan vormgeven en wie wát wil gaan doen.

 

 

 

Benieuwd geworden?
Meld u aan voor de bijeenkomst op 30 november via dit formulier

 


 
De bijeenkomst is onderdeel van het project Goed Punt in samenwerking met Thuis Wageningen en mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de POP3 Korte Voorzieningsketens van de Provincie Gelderland en de Europese Unie