Wagenings klankkunstenaar Remco de Kluizenaar

Audiotour op de campus over plantaardig eten

Wagenings klankkunstenaar Remco de Kluizenaar verkende maandenlang de eiwittransitie. Dit is de beweging om minder dierlijke en meer plantaardige producten te eten. De kunstenaar ging in gesprek met experts, bezocht hun labs en onderzocht de klanken van verschillende materialen en machines. Dit bundelde hij samen in een muzikale audiotour. Die kunt u nu beluisteren op de campus van de WUR.

Audiotour

De audiotour kan worden gedownload via een app. U loopt vervolgens met de app over de campus. Op verschillende locaties op de campus hoort u wetenschappers, geluiden uit hun onderzoek en daarmee gecomponeerde muziek. Van hommels die melodietjes zoemen bij ritmisch rammelende lupine peulen, een muzikale impressie van de exponentiële groei van eendenkroos tot een techno-duet tussen een droppeggiometer en een pipetteerrobot.

Iedereen kan meedoen

Niet alleen voor studenten en medewerkers van de WUR maar ook voor andere Wageningers is het leuk om deze audiotour te doen. Het is een laagdrempelige manier om meer te horen over verschillende aspecten van plantaardig eten en om feeling te krijgen met wat er zoal gebeurt op de campus.

Meer informatie

Meer plantaardig eten en minder zuivel en vlees consumeren is beter voor het klimaat en de biodiversiteit.