Voedsel Anders Conferentie 2020 (UITGESTELD)

Wanneer
3 april 2020 - 4 april 2020
12:30 - 22:00

Waar
Wageningen University & Research
Droevendaalsesteeg 2
Wageningen


UPDATE: In verband met maatregelen rondom het coronavirus is dit evenement uitgesteld. De nieuwe datum wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Zes excursies, 80 workshops en pioniersverhalen, discussie, een boerenmarkt, lekker lokaal eten en vele ontmoetingen. Op 3 en 4 april 2020 organiseert Voedsel Anders weer haar jaarlijkse conferentie voor iedereen die zich betrokken voelt. Ben je erbij?

Het Voedsel Anders netwerk versterkt sinds 2012 de beweging van mensen in Nederland en Vlaanderen die een ander systeem van voedsel en landbouw willen. Kernbegrippen daarbij zijn: eerlijke prijzen voor de producent, gezond en lekker eten, samenwerken met de natuur, beperken van de macht en invloed van de grote agrochemische bedrijven, korte ketens, rechtvaardige handel, toegang tot grond en zeggenschap van producent en burger over het voedsel.

De conferentie staat in het teken van successen, obstakels en oplossingen om te komen tot een ander voedselsysteem. Welke successen zijn er al geboekt?  Hoe kunnen knelpunten worden opgelost of omzeild? Hoe wordt de beweging nog sterker en diverser? En welke kansen liggen er om samen nieuwe stappen te zetten naar een rechtvaardig en duurzaam voedsel- en landbouwsysteem? In de workshops en discussies staan inspirerende verhalen, het benoemen van leer- en knelpunten en het zoeken naar oplossingen centraal. Er worden verbindingen gelegd en nieuwe inzichten opgedaan.

Wil je erbij zijn? Meld je dan aan via www.voedselanders.nl! Op deze website vind je ook meer informatie over de conferentie en het programma. Heb je vragen? Stuur een e-mail naar info@voedselanders.nl.