Fietsexcursie naar De Wageningse Korenschoof en Stadsbrouwerij Wageningen

Wanneer
20 september 2020
13:30 - 16:00

Waar
De Wageningse Korenschoof
De Eng
Wageningen


Kom op de (OV-)fiets! Neem contact op als dat een probleem is: info@voedselanders.nl.
13.00: Gezamenlijke lunch. Zelf meenemen, wij zorgen voor koffie/thee en een heerlijke vegetarische soep.
13:30 – 16:00: Excursie
Maximaal aantal deelnemers: 24

Tijdens deze excursie nemen we je mee langs de korte keten van lokaal, duurzaam geteelde granen naar streekbroden en Wagenings bier. We beginnen op de Wageningse Eng, waar telers van Stichting De Wageningse Korenschoof gerst, rogge, andere granen en hop verbouwen met veel aandacht voor de natuur en landschapswaarden. Ze streven ernaar om op duurzame wijze Veluwse gronden hun oorspronkelijke bestemming terug te geven. Vervolgens fietsen we via de mooie molen de Vlijt, die het graan maalt, door naar Stadsbrouwerij Wageningen, waar we een rondleiding krijgen en in gesprek gaan over ambachtelijk bier brouwen en circulair ondernemen in korte ketens.

Welke risico’s en/of voordelen brengt dit met zich mee? Met welke praktische zaken krijg je te maken? Hoe maak je afwegingen tussen idealisme en rendement? Dennis Lebbing, onze gastheer en één van de twee oprichters van de stadsbrouwerij, deelt graag zijn passie over de ambacht van bier brouwen, het gebruiken van lokale (rest)producten en het aangaan van nieuwe samenwerkingen, bijvoorbeeld binnen het producentenplatform Wageningen Eet Duurzaam. Ter afsluiting kun je de bieren proberen worden in de brewpub. Proef zelf hoe lekker een duurzaam, lokaal geproduceerd biertje kan zijn! Voorafgaand aan de excursie nodigen we je uit om samen met ons te lunchen op de prachtige Wageningse Eng.

Deze excursie wordt georganiseerd door Voedsel Anders. Op 19 en 20 september organiseert Voedsel Anders met partners in het hele land een excursie-weekend. Maak kennis met duurzame boeren, kleinschalige vissers en lokale voedselinitiatieven! Naast deze Wageningse excursie kun je ook nog kiezen uit initiatieven in andere regio’s. Na afloop van de rondleiding is er tijd om van gedachten te wisselen over wat je hebt gezien en wat dat betekent voor een gezond en duurzaam regionaal voedselsysteem. Op 1 oktober kun je bovendien napraten in een online Voedsel Anders Meet-Up.

Lees meer en meld je aan