Doe mee met de Zero Waste Tour!

Wanneer
4 juni 2022
13:00 - 17:00


Binnenkort is het de Week Zonder Afval. In deze moderne tijden lijkt een lege afvalbak haast onhaalbaar. Toch laat burgerbeweging Zero Waste Nederland zien dat het kan. In dit kader organiseren ze op 4 juni aanstaande Zero Waste Tours, op 40 locaties in heel Nederland. Een lokale gids laat dan zien hoe je verpakkingsvrij je boodschappen kunt doen, vaak bij bijzondere lokale ondernemers. Ook in Wageningen staan verschillende tours gepland.

Wil je een wandeltour door Wageningen op 4 juni? Meld je dan aan via  zerowastenederland.nl en boek een ticket voor een wandeltocht door Wageningen met een gids voor €5,- Inclusief drankje bij de Bagels & Beans aan het eind van de tour.

Kirsten de Koning, mede-organisator van de Zero Waste Tours in Wageningen, vindt het belangrijk om verpakkingsvrij boodschappen te doen. ‘Ik las over de plasticsoep en over de invloed van al het afval op onze aarde. Over de vervuiling en de uitstoot die het geeft. Door minder afval te veroorzaken kan ik zelf een steentje bijdragen’, aldus de Koning.

Elisah Pals, oprichter van Zero Waste Nederland is het hier mee eens. Pals: ‘De meeste spullen die we wegdoen hebben geen nieuwe bestemming. Ze belanden simpelweg op een grote hoop of in de verbrandingsoven. En deze vervuiling krijgt steeds meer invloed op onze kwaliteit van leven. Door het meebrengen van je eigen broodzak, bakje, beker en tasjes begin je thuis met het verkleinen van de afvalberg.’

Veel mensen willen hun steentje bijdragen, maar weten niet goed waar te beginnen. ‘Terwijl er in Wageningen heel veel winkels zijn waar echt niet raar wordt opgekeken als je een eigen zakje of bakje meeneemt,’ zegt Laura Graus, mede-organisator in Wageningen. Tijdens de Zero Waste Tour delen vier gidsen graag tips en ervaringen met afval- en plasticvrij boodschappen doen in Wageningen, kosten €5,-, Inclusief drankje bij de Bagels & Beans aan het eind van de tour. Vind je het fijner om zelf de stad in te gaan aan de hand van een kaartje? Dan kun je de onderstaande kaart daarvoor gebruiken.

De Zero Waste Tours in Wageningen vinden plaats op zaterdag 4 juni in de middag en starten om 13u, 14u 15u en 16u. Het startpunt van de tours is de Zero Waste tafel boven in de Bagels and Beans. Aanmelden kan via zerowastenederland.nl

Klik hier==> Kaart Zero Waste route Wageningen