3 – 10 oktober 2020: Voedsel in de Week van de Duurzaamheid

24 september 2020

Van 3 tot en met 10 oktober staat Wageningen in het teken van de Week van Duurzaamheid. Thuis en Green Office Wageningen hebben deze week  georganiseerd onder de titel Seriously Sustainable. U kunt er meer te weten komen over bijvoorbeeld voedsel en klimaat, lokale voedselinitiatieven, duurzame boeren uit de buurt, lekkere vleesvervangers en gezond eten. U kunt nieuwe voornemens direct omzetten in daden. Voor het volledige programma van de Week van de Duurzaamheid en om tickets te bestellen kijkt u op https://www.sesu2020.nl/

Hieronder lichten wij de activiteiten rondom het thema Voedsel uit.

 

Twee weken lang, 3 – 17 oktober: Lekker Lupine proeven in Wageningse restaurants
Proef allerlei nieuwe, spannende en heerlijke creaties met lupine. Dit is een heerlijke boon die in Wageningen op biologische wijze wordt geteeld door boer André Jurrius. Lupine zit vol met gezonde eiwitten. De perfecte vleesvervanger! Tien restaurants in Wageningen serveren tijdens de Week van de Duurzaamheid allemaal op eigen wijze gerechten met lupine, van curry tot bitterballen tot Thaise soep. Waar gaat u eten? Lees meer over lupine, de restaurants en hun gerechten

 

3 oktober, 10u, online en in de Junushoff: TedX klimaatconferentie
De klimaatconferentie van TEDxWageningenUniversity verkent een aantal van de mogelijke oplossingen op gebied van energie, bebouwde omgeving, transport, voedsel, natuur en onszelf voor de belangrijkste uitdagingen van de klimaatcrisis. Deze activiteit is in het Engels. Kijk op de website van TedX

9 oktober, 14u, online: Kringlooplandbouwconferentie
Verschillende experts delen hun kennis over en ervaringen met kringlooplandbouw en circulaire voedselketens en de waarde daarvan. Naast lezingen (van o.a. dr Imke De Boer) is er ruimte voor discussie en dialoog. Kijk hier voor het volledige programma

9 oktober, 16.30u: Excursie naar lokale voedselverbouwers
Stap op de fiets en maak kennis met agro-ecologische landbouw rondom Wageningen. Kijk op Facebook

9 oktober, 19.00u: Vegan verspillingsvrij diner
Jaarlijks wordt er in grote mate voedsel verspild. Tijdens deze activiteit kun je genieten van een diner die verspillingsvrij is gemaakt en compleet plantaardig is. Kijk op Facebook

10 oktober, 11.30u: Impact Markt met o.a. Wageningen Eet Duurzaam
Er staan ruim 20 lokale initiatieven en bedrijven op de Impactmarkt. Zij dragen op hun manier bij om Wageningen duurzamer, eerlijker, socialer en fijner te maken. En ze hebben elk 1 goede daad bedacht die u kunt doen op 10 oktober. Wat denkt u van het bouwen van een bijenhotel? Of een abonnement nemen bij een duurzame lokale boer? Wat te weten komen over wildplukken? Advies krijgen om de tuin te vergroenen en eetbaar te maken? Meedoen aan een Meet&Greet met een duurzame boer(in) uit de buurt? Gezonde gefermenteerde Wageningse hapjes proeven, of kennismaken met lupine als vleesvervanger? Kijk in onze agenda voor meer informatie

Impact markt: kom in actie voor de wereld van morgen