Ik heb geen geschikt dak

Wilt u wel zonne-energie, maar heeft u geen geschikt dak waar zonnepanelen op kunnen? Of is uw dak te klein om uw volledige elektriciteitsverbruik te vergroenen?

Lokaal

Er bestaan verschillende mogelijkheden om in uw directe omgeving te investeren in zonne-energie bij een van Wageningse lokale energie coöperaties:

  • Coöperatie ValleiEnergie: Bij Coöperatie ValleiEnergie kunt u groene stroom en groen gas inkopen door energieklant te worden. Ook realiseert Coöperatie ValleiEnergie zonnecentrales op grote daken waaraan u mee kan doen. U kunt al deelnemen met een of meer panelen. Ga voor meer informatie en contactgegevens naar de website van Coöperatie ValleiEnergie.
  • Wageningen op Zon: Burgerinitiatief Wageningen op Zon realiseert grote zonnecentrales op daken van onderzoeksinstituut MARIN waaraan o.a. huishoudens uit Wageningen kunnen deelnemen. Ga voor meer informatie naar de website van Wageningen op Zon.

Landelijk

Er bestaat ook de mogelijkheid om te investeren in zonnepanelen die niet in uw directe omgeving worden gerealiseerd. U kunt stroom kopen van andermans panelen bij verschillende energieleveranciers. Ook kunt u investeren in het tot stand laten komen van een zonnepark (of windpark) door de aanschaf van een soort obligaties. De Consumentenbond heeft de voor- en nadelen overzichtelijk weergegeven op hun website.