Warmtepomp

Een warmtepomp zorgt op een milieuvriendelijke manier voor verwarming van je huis of bedrijf en eventueel warm water. Een hybride warmtepomp gebruik je in combinatie met je hr-ketel, met een volledige warmtepomp kan je hr-ketel helemaal de deur uit. Dat is goed voor het klimaat: je CO2-uitstoot voor verwarming daalt met zo’n 40 tot 60 procent. En je energierekening gaat omlaag!

Warmtepompen voor woningen

Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater en maakt daar een bruikbare temperatuur van. Belangrijk voor het gebruik van de warmtepomp is dat uw woning in voldoende mate geïsoleerd is. Er zijn verschillende soorten warmtepompen: hybride, ventilatie of volledige warmtepomp. De wijk Kortenoord in Wageningen is gebouwd zonder aardgas. Alle woningen hebben daar een warmtepomp.

Klik voor meer informatie over de werking en de kosten van de verschillende typen warmtepompen voor woningen op de website Milieucentraal.

Warmtepompen voor bedrijven

Ook voor bedrijven kunnen warmtepompen een heel goed alternatief zijn voor het gebruik van aardgas. Hiervoor bestaan ook verschillende fiscale mogelijkheden en subsidies. Daarnaast kunt u ook tegen een aantrekkelijke rente een lening aanvragen. Vraag vrijblijvend een gesprek aan met een energiecoach. Bezoek de website wageningenwerktduurzaam.nl voor meer informatie.

Subsidie op warmtepompen

Tot 2021 kunnen woningeigenaren en bedrijven subsidie krijgen als je een warmtepomp koopt. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het soort apparaat en het vermogen. De subsidieregeling heet: Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) vind je hier meer informatie over: website RVO