Terug naar alle voorbeelden

Idealis & Zonne-energie

Idealis

Geplaatst: 23 oktober 2017  |  Laatst aangepast: 23 oktober 2017

Idealis plaatst 380 zonnepanelen op het dak van 150 studentenkamers.

De verwachting is dat deze panelen jaarlijks ongeveer 90.000 kWh aan elektra op zullen wekken. Dit is ongeveer de helft van het gemiddelde energieverbruik van het complex Binnenveld de afgelopen jaren.

“Een prachtige stap”, aldus Sylvie Deenen, directeur Idealis. “Met deze zonnepanelen leveren we weer een goede bijdrage aan het milieu. Daarnaast betekent het bovendien een besparing van de woonlasten voor onze huurders. En dat vinden onze huurders uiteraard ook erg prettig. Zij zien dit straks terug bij de afrekening servicekosten. ”

Blijven innoveren

De afgelopen jaren heeft Idealis al veel geïnvesteerd in energiebesparende maatregelen. “Maar we blijven op zoek naar nieuwe mogelijkheden, vertelt Sylvie Deenen. “In ons ondernemingsplan hebben we de ambitie uitgesproken om in 2018 minimaal 10% van onze elektra zelf duurzaam op te wekken. Met het plaatsen van de zonnepanelen op Binnenveld hebben we 26% van deze ambitie gehaald.

Op de daken van diverse nieuwbouwcomplexen, zoals bijvoorbeeld Rijnveste, Ben van Londenstraat en Bellostraat, hebben we ook zonnepanelen en zonneboilers geïnstalleerd. Helaas blijken diverse andere bestaande complexen minder geschikt.” De komende jaren blijft Idealis mogelijkheden onderzoeken om haar kamers energiezuiniger te maken en duurzame energie op te wekken. Daarnaast stimuleert Idealis ook haar huurders om minder energie te verbruiken.