Financiering

Er bestaan veel verschillende subsidies en fiscale mogelijkheden voor woningeigenaren, VVE’s en bedrijven voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een warmtepomp.

Financiering voor particulieren

Particulieren kunnen bij de gemeente Wageningen terecht voor de Stimuleringslening Duurzaamheid, een lening met een vaste rente van 1,9%. Een actueel overzicht van overige mogelijkheden voor leningen met een lage rente voor o.a. woningeigenaren, monumenteigenaren en VVE’s, vindt u op de website van Energiesubsidiewijzer.

Financiering voor bedrijven

Heeft u een bedrijf en bent u benieuwd naar alle fiscale mogelijkheden en subsidies die er bestaan op het gebied van energiebesparende maatregelen voor bedrijven en instellingen? De regelingen voor Wageningse bedrijven en instellingen vindt u hier.

Is lenen verstandig?

Is het slim om geld te lenen voor energiemaatregelen? In veel gevallen kan dat zeker zo zijn. Zeker als de besparing op uw energierekening genoeg is om de maandelijkse kosten van de lening te dekken. En als de lening eenmaal is afbetaald, profiteert u blijvend van lagere energielasten! Er bestaan mogelijkheden voor leningen met een lage rentes voor o.a. woningeigenaren, monumenteigenaren en VVE’s. Voor een actueel overzicht ga naar de website van energiesubsidiewijzer en vul uw woonplaats in: website energiesubsidiewijzer.