BTW terugvragen zonnepanelen kan met terugwerkende kracht

7 augustus 2018

Btw terugvragen zonnepanelen

Huiseigenaren met zonnepanelen kunnen honderden tot duizenden euro’s btw terugkrijgen, ook als de panelen voor 20 juni 2013 zijn aangeschaft. De staatssecretaris heeft besloten dat particulieren die zonnepanelen hebben aangeschaft en nog niet zijn geregistreerd als ondernemer, zich alsnog kunnen aanmelden. U hoeft zich niet aan te melden als ondernemer als het te betalen btw-bedrag per kalenderjaar € 1.345 of minder is. Als het bedrag hoger is en u zich niet aanmeldt als ondernemer, kunt u de btw die aan u in rekening is gebracht voor de aanschaf en installatie van de zonnepanelen niet terugkrijgen.

U trekt de btw die aan u is berekend voor de aanschaf en installatie van de zonnepanelen af van de btw die u verschuldigd bent over de levering van de stroom. Hieruit komt het bedrag dat u kunt terugvragen. U bent geen btw verschuldigd over de subsidie die u hebt ontvangen voor de aanschaf van de zonnepanelen.

Voor meer informatie over o.a. de verschuldigde btw en het stappenplan kunt u kijken op de website van de belastingdienst.

Bij vragen kunt u contact opnemen met het Energieloket, te vinden op http://wageningenduurzaam.nl/wageningenwoontduurzaam/energieloket/.