Tijd voor groene crowdfunding

22 april 2020

Wil jij jouw omgeving vergroenen? En heb jij hier concrete ideeën voor? Dan maak je kans op een bijdrage van de provincie Gelderland als je een campagne start op CrowdfundingVoorNatuur. Deze bijdrage is maximaal 5000 euro en 60% van het doelbedrag, de rest van het geld, haal je zelf op via crowdfunding. Het budget voor 2020 is beperkt, dus wacht niet te lang met het doen van een aanvraag!

Criteria en spelregels
Een initiatief komt in aanmerking voor een bijdrage van de provincie als het initiatief:

  1. Bijdraagt aan het realiseren of onderhouden van groen, natuur of landschap.
  2. Plaatsvindt in Gelderland.

Een aanvraag doen
Je doet een aanvraag door je initiatief aan te melden op crowdfundingvoornatuur.nl. Hier omschrijf je je initiatief en kun je dit aanvullen met het benodigde bedrag en een eventuele begroting hiervan. Ook kun je evenementen of vrijwilligersactiviteiten toevoegen om jouw initiatief echt impact te geven. Wanneer je dit gedaan hebt geven we ook meteen advies over het voorbereiden van je crowdfundingcampagne. Je maakt ook kans op een bijdrage als je op voorapeldoorn.nl of op voorjebuurt.nl je groene Gelderse initiatief aanmeldt.

Daarnaast gelden er nog drie spelregels:

  1. De bijdrage krijg je wanneer je 20 supporters aan je campagne weet te binden en 20% van het doelbedrag, het bedrag dat je wilt gaan inzamelen opgehaald hebben.
  2. De bijdrage is maximaal €5.000 als je over een ANBI-status beschikt, anders is de bijdrage maximaal €2.000.
  3. Als je een toezegging ontvangt, heb je drie maanden de tijd om je campagne te starten.

Meer informatie
Neem contact op met max@voorjebuurt.nl als je nog vragen hebt. Succes met de campagnes voor jullie mooie groene initiatieven!