Rondleiding NIOOO gebouw voor vrijwilligers Wageningen Schoon

28 januari 2020

Het ultramoderne en vooral duurzame gebouw van het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) heeft al vele prijzen in de wacht gesleept. Aanstaande vrijdagmiddag 31 januari is er, speciaal voor vrijwilligers van Wageningen Schoon, een rondleiding door dit unieke gebouw.

Het NIOO gebouw is gebouwd vanuit de cradle to cradle filosofie, de filosofie die uitgaat van gesloten kringlopen (verspilling in de natuur bestaat niet), van de zon als natuurlijke energiebron en van de diversiteit van het leven op aarde. Met die circulaire benadering richt het NIOO-gebouw zich niet op één aspect van duurzaam bouwen, maar op het totaal van op elkaar ingrijpende systemen. Geprobeerd wordt om zoveel mogelijk kringlopen (energie, water, voedingsstoffen) te sluiten met nieuwe technieken op het gebied van energieopwekking, duurzaam energiegebruik, watertechnologie, materiaalkeuze en CO2-uitstoot.

De rondleiding door het NIOO gebouw start om 15:00. Er is nog een aantal plekken beschikbaar voor deze rondleiding, geef je dus snel op via deze link of via een berichtje aan info@wageningenschoon.nl.

Voorafgaand aan de rondleiding organiseren we samen met het Erasmus Student Network een opschoonwandeling in de omgeving van het NIOO. Die wandeling begint om 13:30 bij de rotonde.