Plant4Daagse: Weergoden zegenen Kees Mulder Buurttuin

Tussen de buien door laat een regenboog zich zien boven de Kees Mulder buurttuin, bij de opening op 24 maart. Zegen van de weergoden, voor dit mooie initiatief! Jacco van Dijk en Rienk Oorthuis, bewoners van de Kees Mulderflat, zijn in elk geval trots op hun mooie tuin, en blij dat hun flatgenoten ervan mee kunnen genieten.

Rienk klimt tijdens de opening op de zeepkist: “Al 20 jaar onderhouden bewoners dit stukje buurtgroen, vooral buurman Jacco. Toen een paar jaar geleden Liander de tuin overhoop haalde om er kabels neer te leggen, gooide hij bijna het bijltje erbij neer. Maar tijdens coronatijd hebben we toch met een paar mensen weer de handen uit de mouwen gestoken om de brandnetels weg te halen en het een beetje toonbaar te maken. Toen kwamen we in contact met Chantal Steuten van Duurzaam Groen bij de gemeente, en die liet weten dat we steun en subsidie konden krijgen. Ook de Woningstichting omarmde ons initiatief, en daardoor hebben we allemaal leuke fruitbomen en -struiken kunnen planten in de tuin. We hebben niet echt een plan, het mag een beetje organisch groeien. We hopen dat vooral de kinderen uit de flat het fruit weten te vinden!”

Wagenings wethouder Erik-Jan Bijleveld: “Jullie zeggen wel ‘geen plan’, maar intussen hoor ik wel allerlei mooie plannen. Mooi hoe jullie samen groen realiseren waar je elkaar als bewoners kunt ontmoeten.”

Nadat Rienk en Jacco het eerste struikje voor de heg hebben geplant, leidt Jacco de aanwezigen rond door de tuin en laat trots de fruitboompjes zien. “We hebben een kiwi, een druif, allerlei soorten bessen. In dit verhoogde perkje komen aardbeienplantjes, en hier vooraan nog een appelboompje. Er is ook nog ruimte voor sierplanten. Om de tuin heen komt een laag heggetje van gaspeldoorn. Zo hopen we de honden er een beetje uit te houden.”

Wil jij ook een buurttuin?

Iris Drost, woonconsulent bij de Woningstichting, is razend enthousiast over de buurttuin. “Het is een heel mooi initiatief, dat mensen bij elkaar brengt. Mocht je nou ergens anders in Wageningen met je buren zoiets willen doen, neem dan vooral contact op met ons, als je bij de Woningstichting huurt. En als je huiseigenaar bent, klop dan aan bij de gemeente via de contactpagina van WageningenDuurzaamGroen.nl.”

Initiatiefnemers Rienk en Jacco hebben de Kees Mulder buurttuin nieuw leven ingeblazen, met hulp van Iris van de Woningstichting en Chantal van de gemeente.