Bomen planten

Plant4Daagse: Dankzij groep 7 SBO De Dijk veel meer bomen op het Margrietplantsoen

Na afloop is het vast behoorlijk modderig geweest in het schoolgebouw van SBO De Dijk, op  vrijdag 24 maart. Want groep 7 helpt die dag bij het bomen planten op het Margrietplantsoen naast de school, samen met Wagenings wethouder groen Erik-Jan Bijleveld.

Leerling Daniël is enthousiast: “We hebben vanmorgen les gehad over bodemdieren. Bijvoorbeeld over wormen, die zijn heel belangrijk, want die helpen bij regen dat het water de grond in kan.” Daniël is bovendien een meester wormenvanger, want in zijn potje krioelen zeker 8 wormen door elkaar.

Op het Margrietplantsoen planten ze vandaag 15 bomen. De meeste staan al in hun plantgat, maar de laatste boom wordt onder gejuich met een kraantje door groenbeheerder Vaarkamp in zijn plantgat gehesen. Daarna mogen de kinderen samen met de wethouder alle 15 plantgaten dichtgooien. “Wel goed aanstampen!”, spoort Jacco van de firma Vaarkamp de kinderen aan.

Anne Diepenhorst  van IVN het Groene Wiel heeft ’s ochtend de les over bodemdieren gegeven. Nu, na het planten van de bomen, bedankt ze de leerlingen: “Mijn complimenten, jullie hebben heel goed gewerkt, de bomen staan allemaal stevig vast! Zullen we dan nu de bomen een handje helpen door de wormen weer los te laten bij de plantgaten?” Ook de wethouder is enthousiast. “We willen dat elk kind tijdens zijn basisschooltijd minstens één keer een boom plant.” En met zijn hand vol wormen helpt hij de kinderen, én de bomen.