Nestkasten opgehangen voor gierzwaluwen

5 september 2019

Op donderdag 5 september hing wethouder Dennis Gudde, onder toeziend oog van de kinderen van de G.J. van den Brinkschool officieel een gierzwaluwnestkast aan de gevel van de school. Dit was de aftrap van het ophangen van 45 nestkasten die het resultaat zijn van een burgerinitiatief van Andrea Kuijpers en Susanne Hutten.

Precies een jaar geleden haalden zij op de Molenmarkt geld bijeen van vele donateurs die net als zij de gierzwaluw een warm hart toedragen. Dankzij een groepje enthousiaste vrijwilligers, de Gemeente Wageningen en Gierzwaluwbescherming Nederland zijn de nestkasten gebouwd en opgehangen aan geschikte gevels verspreid door Wageningen.

Na het ophangen van de nestkast, reikte wethouder Gudde officieel het eerste donatiecertificaat uit aan Roan Galema. Binnenkort ontvangen alle donateurs en vrijwilligers die deze actie mogelijk hebben gemaakt eenzelfde certificaat met locaties van alle nestkasten. Vanaf half mei wachten we dan in spanning af of de terugkerende gierzwaluwen de nieuwe broedplaatsen weten te vinden.