Financiële bijdrage voor groene schoolpleinen

20 augustus 2019

Alle Wageningse scholen kunnen een bijdrage van maximaal € 5.000 krijgen om hun schoolplein groener te maken. Het gaat dan bijvoorbeeld om het planten van bomen en struiken, het aanleggen van een waterspeelplaats of een moestuin.  

Een groen schoolplein maakt het spelen voor kinderen veel uitdagender en kinderen komen zo meer in aanraking met natuur. Veel schoolpleinen zijn openbaar toegankelijk, dus ook voor de kinderen uit de buurt biedt dit extra speelplezier. Een ander voordeel is dat tijdens warme dagen een groen schoolplein verkoeling geeft. Ook kan het regenwater beter zijn weg in de bodem vinden, omdat er minder tegels zijn.

Wethouder Dennis Gudden: “In het Groenbeleidsplan van de gemeente hebben we groene schoolpleinen als speerpunt opgenomen. Niet alleen omdat dit goed is voor natuur en klimaat, maar juist ook voor kinderen. Veel scholen zijn al goed bezig, maar lopen tegen hoge kosten aan. Daarom willen we ze graag een duwtje in de rug geven.”

Het Groene Wiel kan de scholen ondersteunen met de aanvraag en de plannen voor vergroening van de schoolpleinen. Alle scholen in Wageningen krijgen binnenkort een brief met meer informatie en de voorwaarden. Ook is hier een aanvraagformulier te vinden.