Eerste Buitenspeelkaart Wageningen uitgereikt

21 juni 2018

Tijdens de jaarlijkse Buitenspeeldag heeft wethouder Lara de Brito samen met Yvonne Wingelaar van Menzis de eerste Buitenspeelkaart van Wageningen uitgereikt. Dit deden ze aan een groepje kinderen dat deelnam aan de buitenspeeldag in de Pomhorst. Naar schatting waren er onder meer bij het Huis van de Nude en Ons Huis 120 kinderen op de been.

Op de Buitenspeelkaart staat een overzicht van alle mooie plekjes in Wageningen om lekker buiten te spelen. In totaal zijn er zeker 120 plekken, groot en klein.

Groen doet goed

Wethouder Lara de Brito: “Ik vind het erg belangrijk dat kinderen veel buiten spelen. Het is in alle opzichten goed voor hun ontwikkeling, ze leren sociale vaardigheden en worden behendig, omdat ze bijvoorbeeld in bomen klimmen. Groen doet trouwens iedereen goed. We hopen dat met deze kaart de kinderen en hun ouders nog vaker naar buiten gaan!”

Niet alleen digitaal actief

Buitenspelen is van groot belang voor de sociale, motorische en cognitieve ontwikkeling van een kind. Het helpt op een natuurlijke manier om op normaal gewicht te blijven, het bevordert de lichamelijke motoriek en het leert kinderen op jonge leeftijd sociale vaardigheden goed te ontwikkelen. Yvonne Wingelaar van Menzis: “Spelen in de buitenlucht is leuk en gezond. In het huidige digitale tijdperk zijn kinderen vaker geneigd om binnen te blijven. Met de buitenspeelkaart hopen we dat kinderen nieuwe plekken ontdekken waar ze heerlijk kunnen spelen en ravotten. Daarnaast leren ze meer over de natuur; en alles wat groeit en bloeit. en worden ze zich bewust van het leven om hen heen En natuurlijk blijft een digitaal spel ook leuk, maar het is de kunst om de juiste balans te vinden of een combinatie die elkaar aanvult. De buitenspeelkaart toont zoveel speelplekken, ik hoop dan ook dat deze druk bezocht en bespeeld gaan worden.

* foto: Gemeente Wageningen