Boomkwekerij biedt boom aan voor gouden winst

2 november 2018

De boomkwekerij Trees uit Udenhout biedt de gemeente Wageningen een boom aan en kwekerij Griffioen uit Wassenaar biedt bodembeplanting aan ter gelegenheid van de gouden winst van de Entente Florale. De boom, een Gleditsia, krijgt op donderdag 8 november om 10.30 uur een mooie plek aan de rand van het busstation.

Met het planten van de boom op deze plek wordt ook een begin gemaakt met het vergroenen van het busstation. Door meer groene natuur, planten en bomen toe te voegen, wordt het busstation een plek die fijner is om te verblijven. Meer groen voorkomt hittestress, geeft in de zomer schaduw en beschutting en vergemakkelijkt waterafvoer bij hevige regenval.

Plan voor busstation

Samen met betrokkenen uit de binnenstad, wordt een plan voor het busstation ontwikkeld. Deze nieuwe boom wordt opgenomen in het plan. De kwekerijen feliciteren de gemeente en haar inwoners met de winst van de Entente Florale, en dragen graag op deze manier een steentje bij aan meer groen in de openbare ruimte.

Bij het feestelijke planten van de boom zijn ook groene organisaties uitgenodigd. Wethouder Dennis Gudden verricht de plant-handeling.