Bijeenkomst: ‘Meer vogels en vlinders in je tuin!’

Vogels

25 maart 2019

Op 28 maart is de bijeenkomst ‘Meer vogels en vlinders in je tuin!’ met spreker Albert Vliegenthart van de Vlinderstichting. Kom je ook?

Veel tuinvogels en vlinders hebben het zwaar: ze vinden steeds minder voedsel en minder schuil- en nestplekken in de stad. Gelukkig kun je ze met kleine dingen in je tuin al flink helpen.

Albert Vliegenthart

Kom op donderdagavond 28 maart luisteren naar de aanstekelijke verhalen en tips van Albert Vliegenthart, tuindierendeskundige bij de Vlinderstichting. Hij geeft praktische tips over wat je kunt doen (of soms beter kunt laten) om vogels en vlinders een goeie plek te bieden in je tuin, plantsoen of balkon. Voor elke plek zijn er mogelijkheden.

Hij vertelt ook welke soorten vogels en vlinders er vooral voorkomen in Wageningen, waarom juist deze soorten, hoe je ze herkent en van welke (tuin)omstandigheden ze houden.  Er is ook alle ruimte voor eigen vragen.

Albert Vliegenthart  is ecoloog en werkt bij de Vlinderstichting in Wageningen. Hij schreef onlangs het boek ‘Een tuin voor bijen en vlinders’,  met 101 tips om insecten te helpen.

Klik op de afbeelding voor vergroting

Informatie

Wanneer:  Donderdag 28 maart, van 20.00 uur – 21.30 uur
Locatie:  ‘Gebouw met de Vaas’ ,  het gebouw met een groot mozaïek langs de Kortenoordallee. Adres: Gerrit Zegelaarstraat 1, 6709 TA Wageningen.
Aanmelden:  De bijeenkomst is gratis. Aanmelden hoeft niet. Wees wel op tijd aanwezig in verband met het aantal plaatsen.

Voor wie:  Iedereen is welkom – uit Wageningen of daarbuiten, met een grote, kleine of helemaal geen tuin, jong en oud.

Meer informatie: Miranda Koffijberg, 06  11484542

Nb:  Gebouw met de Vaas is  minder toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn. Wilt u komen, neem dan contact op met Miranda om te kijken wat er mogelijk is.