VOL – Plant4daagse: Speeddate met een tuinontwerper

VOL - Plant4daagse: Speeddate met een tuinontwerper

Datum/Tijd
19 maart 2021
00:00 - 23:59


VOLGEBOEKT, aanmelden kan niet meer helaas.
Neem voor vragen contact op met plant4daagse@wageningen.nl 

Ben je bezig met het vergroenen van je tuin? Of zou je wel wat willen veranderen aan je tuin om deze meer biodivers te laten zijn? En kun je hierbij wel wat hulp gebruiken? Meld je dan aan voor een digitale speeddate met een onafhankelijke tuinontwerper. De digitale speeddate is op 19 maart 2021, duurt ongeveer een uur en gaat over jouw tuin of balkon.

De tuinontwerper helpt je op weg met een eerste schets over de indeling van je tuin, plantkeuzes en creatieve mogelijkheden voor verticaal groen of op je balkon. Een speeddate geeft vaak ideeën voor concrete vervolgstappen. Je kunt erna zelf aan de slag, of misschien is een vervolgafspraak handig voor je?

Zorg zelf voor een plattegrond van je tuin of balkon, waarop vaste elementen staan (huis, poort, schuurtje). En hoe de tuin ligt ten opzichte van de zon.

Wist je dat:

  • Groen gezond is en stress vermindert? Kijken naar groen is rustgevend én maakt je slimmer en creatiever.
  • Groen jouw buurt aantrekkelijker en gezelliger maakt?
  • Groen zorgt voor verkoeling in de zomer? Stenen houden juist warmte vast.
  • Groen bijdraagt bij aan betere luchtkwaliteit? Planten zuiveren de lucht en dragen zo ook bij aan de vermindering van fijnstof.
  • Groen wateroverlast vermindert? Bij heftige regenbuien zakt het water snel de grond in en stroomt het riool niet over.
  • Groen zorgt voor meer biodiversiteit? Ook kleine stukjes groen geven voedsel, beschutting en nestgelegenheid aan dieren in de stad.