Online lezing Regenwormen

Online lezing Regenwormen

Datum/Tijd
18 januari 2021 - 20 januari 2021
20:00 - 22:00


Online lezing Regenwormen: ecologie, determinatie en uitkomsten van onderzoek door Anne Krediet en Jeroen Onrust maandag 18 of woensdag 20 januari; 20.00 uur via Zoom.

Regenwormen vervullen een vitale rol in de meeste terrestrische ecosystemen door hun invloed op de bodem: ze zorgen voor de afbraak van organisch materiaal waardoor voedingsstoffen vrijkomen, en woelen met hun gegraaf de bodem om. Ze zijn dus ontzettend belangrijk voor de plantengroei en voor de stofkringlopen in het hele ecosysteem. Tijdens deze online lezing geeft Anne Krediet een inleiding over de ecologie en een spoedcursus determinatie. Tijdens het tweede deel van de lezing vertelt Jeroen Onrust over zijn onderzoek over de wisselwerking tussen boerenbeheer, regenwormen en hun beschikbaarheid voor weidevogels.

Wil je deelnemen aan deze lezing, meld je dan voor 16 januari aan bij ineke_ammerlaan@hetnet.nl . Je ontvangt 1 dag voor de lezing de link via e-mail. Als je op de link klikt kom je vanzelf in de bijeenkomst. De definitieve datum van de lezing wordt begin januari bekend gemaakt en bij de aanmelding.

Bron: KNNV