Middagexcursie naar de Groen

Middagexcursie naar de Groen

Datum/Tijd
25 juni 2022
13:00 - 17:00


Welkom op een fiets- en wandelexcursie naar de Groene Grens Noord. Omdat we vaker naar Groene Grens Zuid gaan, nu een keer Noord. Mocht er tijd over zijn en alleen dan, gaan we nog naar Zuid.

In de Groene Grens Noord zijn ook volop orchideeën te zien, waaronder moeraswespenorchis en rietorchis, maar ook andere bijzondere planten zoals het duizendguldenkruid. Met wat geluk zien we ook de eerste klokjesgentianen en blauwe knoop al. Verder veel weidevogels en hun kuikens maar ook als het meezit wel een lepelaar en reeën. We zien prachtige rogge akkers met korenbloem, bolderik en akkerogentroost. Voor de parnassia is het wellicht nog net wat vroeg.

Dit wordt dan een van de eerste excursies naar de Groene Grens Noord. We verzamelen om 14.00 bij de Groene Grens Noord bij de picknickbank in Noord, dat is ook aan de Dragonderweg, ter hoogte van nummers 8 en 10. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur. Bezoekers uit Ede en Veenendaal gaan rechtstreeks naar het vertrekpunt. Wageningers verzamelen bij Café Onder Linden, Haagsteeg om 13.00 om naar De Groene Grens Noord te fietsen.

Georganiseerd door Mooi Binnenveld.