Tegels eruit, plant erin? Leen de aanhanger van Wageningen Duurzaam Groen!

Een groene tuin heeft veel voordelen: het is goed voor natuur en klimaat, geeft afkoeling in de zomer en zonder tegels wordt het regenwater beter opgevangen.

Wilt u uw tuin groener maken maar heeft u geen vervoer om tegels, zand of grind af te voeren? Leen dan de Wageningen Duurzaam Groen aanhanger. U kunt de aanhanger op deze pagina reserveren. De aanhanger kunt u op de afgesproken tijd ophalen en terugbrengen bij het afvalbrengstation (Nudepark 77).

Belangrijk om te weten:

  • U mag de aanhanger alleen gebruiken voor het brengen van tuintegels, grind of andere tuinverharding naar het afvalbrengstation, en zand naar een commercieel bedrijf.
  • Zand en grind mag u vanaf 1 februari 2020 niet meer naar het afvalbrengstation brengen. Dit kunt u in Wageningen brengen of laten ophalen door Van Leusden (Pabstendam, https://vanleusdentransport.nl/storten.html). Hier moet u wel voor betalen.
  • U kunt de aanhanger maximaal 2 uur reserveren.
  • Er mag maximaal 500 kg op de aanhanger. Tegels zijn zwaar: een standaard tuintegel van 30×30 weegt ongeveer 10 kg, dus er mogen maar maximaal 50 van deze tegels in de aanhanger! Houd er rekening mee dat u misschien een paar keer op en neer moet rijden.
  • Lees voor het reserveren eerst goed de voorwaarden

U kunt de aanhanger reserveren op de website van ACV: Aanhanger lenen – ACV Groep (acv-groep.nl)