Terug naar alle aanbieders

Lelie tuinen

Annique Lelie, filosoof en natuurlijk hovenier: “Voor mij is een natuurlijke tuin het mooiste dat er op tuingebied is: een tuin vol leven, veel verschillende planten, een natuurvijver met kikkers en salamanders, een uitnodigende omgeving voor vlinders en bijen. Een tuin ook die het hele jaar aantrekkelijk oogt. Als hovenier heb ik er daarom voor gekozen mij in natuurlijke tuinen te specialiseren. Ik leg natuurvijvers aan en maak tuinontwerpen en beplantingen die weelderig en modern zijn vormgegeven. Wilde planten en ‘echte’ tuinplanten meng ik door elkaar, zolang de planten maar aantrekkelijk zijn voor mens en dier.

Een natuurvijver biedt in veel gevallen een goede mogelijkheid om het regenwater van het dak af te koppen van de riolering. Een moeras, beekloop of wadi is natuurlijk ook een mogelijkheid en kan heel mooi beplant worden.

Op het gebied van ontwerpen heb ik een geheel eigen methode ontwikkeld om samen met u uw eigen tuin te ontwerpen. In een workshop ter plekke van ongeveer een halve dag, komt u met mijn hulp tot een passend schetsontwerp voor uw tuin. Dit biedt vaak voldoende basis om met de aanleg van de tuin te starten.

Voor grotere tuinklussen werk ik samen met collega-hoveniers van de Wilde Weelde, de vakvereniging van natuurvriendelijke ondernemers in het groen.”

Contact

www.lelie-tuinen.nl
lelie.tuinen@xs4all.nl