Winter? Winkel open, deur dicht!

2 december 2017

Bezoekers van de binnenstad van Wageningen kunnen binnenkort op winkeldeuren een bordje zien hangen met de tekst  ‘Natuurlijk zijn wij open, de deur is alleen dicht om energie te besparen!’.  De bordjes op de deur zijn een actie van de winkeliersvereniging SOW en de gemeente Wageningen om energieverspilling tegen gaan.

Illonne Bongers van Bas Buitensport is initiatiefnemer namens de SOW. “Vroeger had ik ook een luchtgordijn, maar die heb ik een jaar of 8 geleden voorgoed uitgezet. Ik vond het zo gek dat al die warmte direct naar buiten vliegt. Nu is de deur ’s winters dicht, en komen klanten nog net zo makkelijk binnen.” De initiatiefnemers denken dat heel veel klanten deze actie juist erg waarderen, zeker in Wageningen.

Positieve actie

De gemeente ondersteunt deze actie van harte en is blij dat ondernemers op deze manier bijdragen aan de ambitie om Wageningen in 2030 klimaatneutraal te laten zijn. Ine Botman (gemeente): “Wij zijn blij dat ondernemers met deze positieve actie laten zien dat zij energieverspilling willen voorkomen.” Voor de burgers is het een mooie gedachte dat ze bijdragen aan klimaatdoelen, alleen maar door zelf de winkeldeur open te duwen.

In december gaan studenten alle winkels in Wageningen langs om ze op te roepen mee te doen en een bordje aan te bieden. Wilt u nu alvast zo’n bordje? Mail naar: info@wageningencentrum.nl.