Weer 2 Wageningse winnaars in Klimaatstraatfeest

18 mei 2017

Voor het tweede jaar op rij is Wageningen in de prijzen gevallen in het landelijke Klimaatstraatfeest. Een groep van de Protestantse Gemeente te Wageningen werd eerste in de categorie virtuele straten. De Dolderstraat werd tweede in de categorie echte straten. Naast de landelijke prijs, geld voor een straatfeest, kregen zij ook een prijs van de gemeente Wageningen.

Gezelligheid en duurzaamheid

Het Klimaatstraatfeest is de grootste en gezelligste energiebesparingswedstrijd van Nederland. Ieder stookseizoen, van 10 oktober tot en met 31 maart, komen honderden buren, vriendengroepen en collega’s samen in actie om energie te besparen.

Over het Klimaatstraatfeest

Het Klimaatstraatfeest is een initiatief van Stichting HIER Klimaatbureau. Daarnaast werkt het Klimaatstraatfeest samen met verschillende Nederlandse gemeenten. De Gemeente Wageningen is partner van het Klimaatstraatfeest. Deelnemers in Wageningen starten de competitie daarom met een voorsprong van 1.000 punten. Ook Het Groene Wiel draagt bij aan de competitie door de deelnemers met behulp van inspirerende activiteiten en bijeenkomsten de ondersteunen. Het Groene Wiel verzorgt educatie over natuur en milieu en laat jong en oud natuur beleven.

Klimaatstraatfeest 2017-2018

Komend stookseizoen ondersteunt het Groene Wiel samen met de gemeente weer groepen die mee willen doen aan het klimaatstraatfeest. Het thema van komend jaar is ‘aardgasvrij’. Overweegt u mee te doen? Meldt u zich vrijblijvend aan via m.langeslag@ivn.nl of 06-33 58 67 58.