Talk the Future: wat, waarom en hoe?

28 oktober 2020

Met ‘Talk the Future’ brengt Student Alliance Wageningen (SAW), Klimaatpartner van Wageningen Klimaatneutraal, bedrijven en studenten met elkaar in contact. Doel is samen de uitdagingen die de klimaatcrisis met zich meebrengt aan te pakken. Hoe? Door het onderwerp bespreekbaar te maken en te focussen op ‘systematische verandering’.

Talk the future

“Studenten krijgen zelden de mogelijkheid om met bedrijven te interacteren over onderwerpen die belangrijk zijn voor hen. En bedrijven krijgen zelden de mogelijkheid om, naast hun reguliere activiteiten, écht bezig te zijn met complexe maatschappelijke problemen. Wanneer het aankomt op de klimaatcrisis lijken de problemen onoverkomelijk. Tegelijkertijd is de betrokkenheid van de jonge generatie urgenter dan ooit te voren, aangezien het om hun toekomst gaat”, zegt Sammy Xie van SAW.

Met Talk the Future wil SAW connecties leggen tussen studenten en bedrijven die waardevolle veranderingen kunnen maken in de manier waarop onze systemen functioneren, denk aan voedsel, energie en afval. De studenten hebben kennis over innovatieve oplossingen, maar hebben in de praktijk nog weinig mogelijkheden die toe te passen. Dat wil SAW veranderen door het organiseren van een creatieve en constructieve dialoog tussen studenten en bedrijven. SAW wil zo duurzame systematische veranderingen stimuleren in verschillende sectoren.

Verbind je aan SAW
SAW kan alle hulp gebruiken om bedrijven te helpen systematische veranderingen in de praktijk te brengen. Daarom werken zij aan een netwerk van partners en ambassadeurs. Wil je je aansluiten bij dit netwerk? Neem contact op via e-mail: sustainability@sawageningen.nl of social media: Facebook @sawageningen en Instagram: @student_alliance_wageningen.

Meer weten over SAW? Lees het interview