Rabobank Wageningen nieuwe partner Klimaatplan

30 november 2017

Elk lokaal marktteam van de Rabobank Vallei en Rijn kiest een maatschappelijk doel. In Wageningen werd dat ‘duurzaamheid’, zo vertelt financieel adviseur en marktmanager Henk Jansen. Niet zo gek dus dat de Rabobank zich graag aansluit als partner bij het Wageningse Klimaatplan.

Klimaatinspanningen bundelen

Aansluiten bij het Klimaatplan is niet meer dan logisch, vindt Jansen. “Als bank hebben we nauwe banden met veel grote bedrijven die ook al klimaatpartner zijn, en door mee te doen kunnen we onze inspanningen bundelen. We kunnen breder samenwerken, maar we hebben als bank ook echt iets toe te voegen aan het huidige netwerk.”

Concreet wil de Rabobank in januari een Ontbijtsessie organiseren voor alle partners. “Dan komen we bij elkaar voor een lekker ontbijt, en bespreken we een actueel thema. Die eerste keer kunnen wij vertellen wat we als bank voor het netwerk kunnen betekenen. Het is de bedoeling dat de Ontbijtsessie daarna gaat rouleren langs de andere partners. Zo kunnen we elkaar beter leren kennen.”

Duurzame praktijk

Wat betekent de keuze voor duurzaamheid in de praktijk? Jansen: “Vanuit ons team gaan we extra promotie maken voor  onze groenhypotheek in het nieuwbouwplan Nieuw Kortenoord in Wageningen. Dat is een hypotheek met rentekorting voor mensen die zonnepanelen plaatsen. Dat kan net een zetje geven aan mensen om voor panelen te kiezen.” Ook zijn er nog plannen genoeg binnen het team om burgers en bedrijven te stimuleren tot klimaatmaatregelen. “We denken bijvoorbeeld na over hoe we studenten kunnen uitdagen hun afval beter te scheiden.”