Ook Jumbo nieuwe klimaatpartner

1 december 2017

Het Super Supermarkt Keurmerk had Jumbo Wageningen al, hen feestelijk uitgereikt door de burgemeester afgelopen voorjaar. Daarin zitten onder andere eisen op het gebied van duurzame energie, tegengaan van voedselverspilling, minder vervuilend transport en een duurzaam assortiment. De volgende stap lag voor de hand: Klimaatpartner worden.

Veganistisch assortiment

George Verberne, ondernemer van Jumbo Wageningen, vindt het zijn verantwoordelijkheid als mens én als supermarkt om verantwoord met de wereld om te gaan. “Een voorbeeld: vanuit de studenten kregen we veel verzoek om veganistische producten. We hadden al een groot vegetarisch assortiment, maar we doen nu ons best om ook zo veel mogelijk veganistische producten in de schappen te krijgen. Inmiddels hebben we al kaas, pizza’s en vleesvervangers, en we werken nog aan andere producten als pastasauzen en shampoo.”

Een ander voorbeeld is dat ze producten gaan introduceren van de Verspillingsfabriek, zoals ketchup gemaakt van de tomatenkontjes van McDonald’s. “We denken nog na over hoe we dat het beste kunnen vermarkten.”

Als partner in het Klimaatplan wil Jumbo graag meedenken. “Ik ben erg benieuwd naar de gezamenlijke Wageningse plannen voor zonnepanelen. We zullen de eigenaar van ons winkelcentrum ook zeker proberen mee te krijgen.”