Monique Zwetsloot, MIMA Milieu, nieuwe Klimaatpartner

25 januari 2021

Monique Zwetsloot met hond in tuin
Monique Zwetsloot, MIMA Advies: “Blij dat Wageningen zich profileert als duurzame gemeente”

 

Regelmatig zijn er nog nieuwe bedrijven die besluiten Klimaatpartner te worden van de gemeente Wageningen. Nieuwste aanwinst is MIMA Milieu, bedrijf van Monique Zwetsloot. Vanuit een sociaal-economische achtergrond is ze al 25 jaar adviseur op het gebied van duurzaamheid en natuur. Eerst in Noord-Holland, en sinds 6 jaar weer terug in haar geboorteplaats Wageningen.

Het begon ooit met het doorlichten van bedrijven die wilden beginnen met milieuzorg, vertelt Monique. “Inmiddels heb ik adviezen gegeven, haalbaarheidsonderzoeken uitgevoerd, brochures geschreven en geholpen bij subsidieaanvragen over alle aspecten van duurzaam en groen.” Naast milieuzorg kunnen dat ook onderwerpen zijn als duurzaam bouwen, natuurexcursies of vergroening. “Momenteel geef ik bijvoorbeeld namens het IVN cursussen steenbreek, aan mensen die hun tuin willen ontstenen.” Daarnaast is Monique politiek actief, ze staat op de 67e plaats op de kandidatenlijst van D66 voor de Tweede Kamer. Ook is ze al jaren actief in de Thema-afdeling Duurzaam van D66. “Ik heb daar veel aan voor mijn contacten en actuele kennis, net als nu als Klimaatpartner.”

Waarom ze Klimaatpartner wil worden? “Ik vind dat de overheid aan zet is voor milieu en duurzaamheid. Ik ben dus blij dat Wageningen zich profileert als duurzame gemeente, daar wil ik graag aan meewerken.”