Led in de Hoogstraat en zijstraatjes

3 december 2017

De feestverlichting was al voorzien van ledlampen, maar per half november zijn ook de gemeentelijke lantaarnpalen en hangende lampen in de Hoogstraat en zijstraatjes geheel led. De binnenstadsondernemers hebben daarbij gekozen voor een warmwitte lichtkleur.

De lampen aan de spankabels in de Junusstraat, Nieuwstraat, Kapelstraat en een deel van de Molenstraat waren al eerder vervangen door ledlampen. Nu gaan ook de lantaarnpalen in de Hoogstraat over op led. Loura Soldaat (gemeente): “We hebben eerst een proef gedaan voor de lichtkleur. Op een paar lantaarnpalen in de Hoogstraat hebben we armaturen geplaatst met ledlampen in verschillende kleuren. De oude, wat meer oranje kleur en een warmwitte variant. De ondernemers stemden voor het warmwit.”

Dezelfde lantaarnpalen

De nieuwe armaturen in de Hoogstraat passen op de bestaande lantaarnpalen. In de zijstraten zijn de oude palen vervangen. Soldaat: “Daar staan nu dezelfde lantaarnpalen en armaturen als in de Hoogstraat, zodat het hele centrum mooi een geheel vormt.”